HTML

. a TüKöR .

- reflektál: milyen nőként élni az Európai Unió és a világ különböző társadalmaiban. Olaszországban, Svájcban, Franciaországban, Németországban, Angliában, Svédországban, Amerikában, Izraelben - vagy Magyarországon.

Ti mondjátok

Iratkozz fel te is!

Őrült törvények

2011.03.13. 20:14 prima.lux


Az USA-ban közismerten  van egy rakás őrült törvény.  
Ohio államban például törvény tiltja, hogy ötnél több nő éljen egy fedél alatt, Clevelandban tilos a nőknek fényes cipőt hordaniuk, mert tükröződhet bennük az alsóneműjük.

Hogy ezek a törvények hogyan készülnek, azt most is közelről figyelhetjük meg.
 
Georgia állam egyik képviselője nemrég olyan törvénytervezetet nyújtott be, amely bevezeti a szülés előtti gyilkosság fogalmát és halállal vagy életfogytig tartó börtönnel büntetné, ha valaki valamilyen módon hozzájárul egy magzat halálához. Nem ”csak” az abortuszt, hanem bármely vetélést üldözné: aki elvetél, annak bizonyítania kellene, hogy ő nem tett semmit, ami a vetélést okozhatta.

Az már nemigen okoz meglepetést, amikor valaki a szülőképes korú nőket nem embertársnak, hanem amolyan bioinkubátornak tekinti, de hogy valakinek sikerül ennyire távol tartania magát a biológiai ismeretektől, az azért mindenképpen teljesítmény.
 
A republikánus párti képviselő, Bobby Franklin ugyanis „az élet a fogantatással kezdődik” felkiáltással rendőrileg védene minden zigótát, megfeledkezve arról, hogy az orvosilag megállapított terhességek tizede-ötöde spontán vetéléssel végződik (anélkül, hogy az orvostudomány ismerné a pontos ok-okozati összefüggéseket és mindig meg tudná állapítani, egy-egy konkrét esetben mi okozta a vetélést), és csak sejtések vannak arról, pontosan valójában hány zigótából lesz egyáltalán terhesség – részük ugyanis a következő menstruáció során távozik, anélkül, hogy bárki tudott volna a létéről. Franklin ezekben az esetekben is eljárást indítana.

Szóval ha lenne Dihidrogénmonoxid-díj, Bobby Franklin honatya kétségtelenül méltó díjazottja lenne.
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: usa szivatnak

A bejegyzés trackback címe:

https://atukor.blog.hu/api/trackback/id/tr203092139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása